Oldalak

2012. 03. 27.

Háromszoros zöldborsóleves

Tartom a sormintát. Jó? Mármint egy kalács, egy csírás leves. Utána volt kalács, jöjjön újból egy másik csírás leves. Aztán talán újból kalács? Na jó, több csírás levesem egyenlőre nincs a talonban, bár kalács még igen.
Említettem, hogy a borsócsírák egy része rendes csíra formátumban végezte. Hát erről volt szó. Amihez adva volt a kamrámban már elég régről egy zacskó száraz zöldborsó. Meg adva volt mirelit is (na persze a konzerv is kb. ugyanaz). Hát gondoltam összeházasítom ezt a hármast (na jó, tudom, ez már többnejűség, de ne legyünk szőrszálhasogatók). Ez lett belőle.



Hozzávalók: 
  • 50 dkg száraz zöldborsó, 
  • 25 dkg mirelit zöldborsó,
  • 2 marék zöldborsó csíra, 
  • só, ételízesítő
A száraz zöldborsót sós vízben főni tesszük. Mikor a borsószemek megpuhultak, a tüzet lezárjuk, hagyjuk kissé hűlni. Botmixerrel pürésítjük, majd beletesszük a mirelit zöldborsót, újból főni tesszük, vízzel beállítjuk a sűrűségét. Az utolsó 5 percben beledobjuk a borsócsírákat (a hüvelyesek csíráit ajonlott hőkezelni fogyasztás előtt), ételízesítőt és sót adunk még hozzá.
Nekem nagyon ízlett ez a leves, középső csajomnak szintén. Nagyjából mi kanalaztuk be az egészet, a többiek  valami Oldalborda féle levesből pusztítottak  (ha jól emlékszem a zöldbabot variálta meg jó alaposan)

4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Ez érdekes. Borsó levest már sokfélét ettem, de így még nem. Nagyon tartalmas és laktató lehet. Ez már szinte főzelék.

Jutka írta...

Biztosan nagyon finom! Imádok a borsót :)

Panna írta...

Szuper! Na és hol van a következő kalács? :)

4Gyerek írta...

Ma este lesz akkor.
Pedig gondoltam inkább kézműveskedjünk. De akkor majd kalács után.