Oldalak

2012. 07. 14.

Habos gyümölcstekercs

Erről az desszertről nincs mit írni. Ezt kóstolni kell. Tehát mindenkinek ajánlom figyelmébe!

Hozzávalók 
a piskótához: 
  • 5 tojás, 
  • 5 evőkanál cukor, 
  • 5 evőkanál liszt; 
 a krémhez:
  • 4,5 dl tej, 
  • 3 evőkanál cukor, 
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (4 dkg); 
a habréteghez:
  • 5 tojásfehérje, 
  • 25 dkg porcukor, 
  • 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő, 1 evőkanál olaj; 
tölteléknek:
  • 45 dkg erdei gyümölcs


A habréteghez a tojásfehérjét habbá verjük, mikor félkemény, kanalanként kezdjük hozzáadni a keményítővel elkevert porcukrot. Addig verjük, míg nagyon kemény habot kapunk. Ekkor egy tepsit (34x40 cm) sütőpapírral kibélelünk, a sütőpapírt megkenjük az olajjal, majd a habot egyenletesen eloszlatjuk rajta. 170 fokos sütőben sütjük 10 percet, majd 100 fokon további 15 percet. Ezután kivesszük a sütőből, ráborítunk egy másik sütőpapírt, megfordítjuk, 4-5 perc múlva a felső, olajozott sütőpapírt lehúzzuk. A piskótához tojásokat beleütjük a habverő táljába, hozzáadjuk a cukrot, s jó habosra kikavarjuk Utána kanalanként hozzáadjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe (34x40 cm) szétkenjük, 200 fokos sütőben 9-10 perc alatt megsütjük. Miután kivesszük, 2-3 perc múlva sütőpapírostól feltekerjük, s úgy hagyjuk kihűlni. A krémhez 4 dl tejet a cukorral főni tesszük, a maradék ½ dl tejjel a pudingport elkavarjuk. Ha forr a tej, hozzáöntjük a pudingporos tejet, s újabb forrásig kavargatjuk. Mikor a puding kihűlt, megkenjük vele a piskótát, eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, felcsavarjuk. Mikor a tekercsünk összeállt, áthelyezzük a tojáshabra, s azt is rácsavarjuk, eltávolítva a sütőpapírt. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

3 megjegyzés:

Csilla írta...

Kóstolnám... :))) Nagyon szépséges!

Gerdi írta...

Már megcsodáltam, csak nem értem rá megdicsérni. Most megteszem:-)Nekem aztán felkeltette a figyelmemet!

Vicuska írta...

Nagyon finom lehet!!!