Oldalak

2013. 01. 25.

Bourek






Hozávalók: 
  • 8 réteslap, 
  • 2 konzerv tonhal (180 gramm töltősúllyal egyenként), 
  • 20 dkg friss krémsajt, 
  • fél csokor petrezselyemzöld, 
  • só, bors, 
  • olaj a sütéshez

A halkonzervet keverjük el a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. A réteslapokat vágjuk ketté. Mindenik lap hosszabbik oldalára tegyünk egy kanál krémet, két oldalát hajtsuk rá, majd csavarjuk fel mint egy szivart. Egy serőpenyőbe forrósítsunk olajat, majd a bourekek minden oldalát süssük szép pirosra.

Tipp: ha kevésbé olajosan szeretjük, akkor a kis tekercseket enyhén kenjük meg olajjal, tegyük tepsibe és tegyük sütőbe.
Az algírok előételként eszik, vagy leveshez kenyér helyett.

1 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Hű de jó recept! Nagyon tetszik, finom lehet!