Oldalak

2013. 04. 10.

Vörösáfonyás sörfagylalt

Mit tesz egy mocsok gasztroblogger anyuka ha a gyerekek a tavaszi szünetben nagyszülőkhöz kerülnek? Hát pár napsugarat méltatva fagylaltot készít. Most aztán megkapom majd Elsőszülöttől a felháborodott telefonhívást, hogy mégis hogy gondolom én ezt? :D
Hát....kedves lányom, ha olvasol, megígérem ezt elkészítem majd akkor is ha itthon lesztek, egészségesek, egyik sem panaszkodik torokfájásra, nem köhög meg hasonló "finomságoktól" mentesek vagytok. Sőőőőőt, Középső csajszim is nyugodtan elnyalogathatja majd, semmi sör íze nincs, csak csupa finomság.



Hozzávalók: 

  • 1,5 dl vörösáfonyás sör, 
  • 5 tojássárga, 
  • 15 dkg cukor, 
  • 3 dl tejszín, 
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya.
Az aszalt áfonyát 1 dl sörben beáztatjuk. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, majd apránként belekavarjuk a maradék sört. Gőzfürdő fölött besűrítjük a tojásos keveréket, majd hozzáadjuk a sörös áfonyát és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a tojásos keverékhez adjuk. Műanyag dobozba öntve fagyasztóba tesszük. Időnként villával átkavarjuk, hogy az áfonya ne a fagylaltos doboz alján gyűljön össze.

Tipp: ha nincs vörösáfonyás sörünk, használjunk helyette egy nem kesernyés ízvilágú világos sört.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Hát ezt én is elnyalogatnám a fájós torkommal is :D

Katalin írta...

Finom különlegesség lehet, még nem hallottam sörfagylaltról, de szívesen megkóstolnám :) A vörösáfonyás sör, gondolom édeskés.