Oldalak

2013. 05. 23.

Hagymás omlett



Múltkoriban Oldalborda nem volt itthon szombat reggel. Hát sajnálhatja. Nagyon szereti a tojást, de ezt most nélküle fogyasztottuk. A málnaecet királyság volt, igencsak jót tett a hagymának. 




Hozzávalók: 

  • 6 tojás, 
  • 3 hagyma, 
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál frissen aprított zsályalevél, 
  • 1 evőkanál málnaecet, 
  • 5 dkg csípős juhtúró,
  • 4-5 szál petrezselyemzöld, 
  • 2-3 evőkanál olívaolaj.


A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk majd serpenyőben az olívaolajon barnulásig dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a zsályát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az ecetet, és hagyjuk, hogy a folyadék elpárologjon. Közben megkavarjuk. A tojásokat egy külön tálban felverjük, hozzáadjuk a morzsolva aprózott juhtúrót, az aprított zöldpetrezselymet. Kis lángon enyhén kevergessük, majd amikor kezd megkötni, a kevergetést hagyjuk abba, s ha összeállt a massza a serpenyőnkben, akkor fordítsuk át egy másik serpenyőbe vagy tepsibe, majd forró sütőben süssük készre. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: