Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt,
- 1 kis doboz joghurt (130 gr),
- 1,5 dl tej,
- 60 ml tejszín,
- 3 dkg élesztő,
- 1 tojás,
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg vaj
- csipet só,
- 75 dkg szilva,
- 1 teáskanál őrölt fahéj,
- 10 dkg cukor,
- 10 dkg szeletelt mandula.
Az
élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos, tejszínnel elkevert tejben. Az
élesztős elegyet a tojással, sóval hozzáadjuk a liszthez, apránként beledagasztjuk
az olvasztott vajat. Letakarva duplájára kelesztjük. A szilvát megmossuk,
kettéválasztjuk, kimagozzuk.. A megkelt tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt
tepsibe (40x33 cm) helyezzük. A szilvadarabokat elosztjuk a tészta tetején,
megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral majd rászórjuk a mandulát. 190 fokos
sütőben 30 perc alatt megsütjük.
3 megjegyzés:
Juj megsütöm! Pont ilyesmit szeretnék, de nagyon. :D
Épp érik a szilva a fán a kertben:) Kipróbálom!
Cool!
Megjegyzés küldése