Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 20 dkg főtt csirkehús,
- 1 kis hagyma,
- 1 cikk fokhagyma,
- csipetnyi morzsolt kakukkfű,
- 1 tojás,
- 2,5 dl paradicsomlé,
- 5 dkg tápiókagyöngy,
- 5-6 bazsalikomlevél,
- 5 dkg reszlet sajt,
- só, bors.
A tápiókagyöngyöket
beletesszük a paradicsomlébe, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és
legalább egy fél órát hagyjuk ázni. A főtt húst ledaráljuk, a hagymát
belereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tojással egyneműsítjük.
Beledolgozzuk a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húsos masszát
eloszlatjuk a szilikonos muffinformák alján. A paradicsomlében áztatott
tápiókagyöngyöket lassú tűzön puhára főzzük. A főzési idő függ a
tápiókagyöngyök méretétől. Ha a tapióka megpuhult, a húsos réteg tetejére
kanalazzuk, megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőbe téve rápirítjuk a
sajtot a tetejére. Melegen kanalazni kell a muffinformákból, ha kihűl, akkor a
paradicsomos réteg megdermed é ski lehet borítani a formából.
2 megjegyzés:
Nem is hallottam még nálunk tápiókáról. Utánanézek! Tetszik ez a recept,kipróbálnám.De max árpával helyettesítem majd.
rájöttem, hogy ismerem, Kínában ettem már.Talán itteni kínai élelmiszerboltokban kapható is.De a tápiókagyökeret és a tápiókalisztből készült ételeket jobban szeretem, mint a tápiókagyöngyöt.Azt inkább csak érdekesnek titulálnám. :)
Megjegyzés küldése