Oldalak

2013. 12. 09.

Ananászcsónak reggelire

Egy igazi fenséges reggeli. A hiba a dologban annyi, hogy ezt iszonyat rég ettük. Azt hiszem ananászt kellene vásárolnom. 



Hozzávalók: 
  • 1 ananász, 
  • 2 evőkanál kókuszolaj, 
  • 1 evőkanál méz
Az ananászt négybe vágjuk, majd a negyedekből kimetsszük a gyümölcshúst, melyet darabolunk. A kókuszolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, megpirítva rajta az ananászdarabokat. Ügyeljünk arra, hogy csak egy réteg ananász kerüljön a serpenyőbe, az ananászdarabokat időközönként fordítsuk meg, hogy körbe tudjon pirulni. A megpirult darabokat félretesszük, majd a végén az egészet visszaborítjuk a serpenyőbe, rácsorgatjuk a mézet és azt enyhén rákaramellizáljuk. A gyümölcskockákat visszarendezzük az ananászhéjba és azonnal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Kisildi írta...

Jó ég, micsoda pazar reggeli! Sonka is van?