Oldalak

2015. 08. 04.

Nyári csirkecombok

Az úgy volt, hogy Oldalborda hazatelefonált, hogy mi a kaja. Mondom lasagna lesz. Ez. Mire ő: hús nélkül? Hát kapta magát, elment a boltba, s vett csirkecombokat. S jól elkészítette. Finom volt, ebből betoltam egy tányérral. Cserébe ő csak egy csigabigát :( Na jó, ő két tányér csirkecombot, én meg kettő darab csigabigát. Végülis....az ember a saját főztjét kell pártolja, vagy nem? :p



Hozzávalók 4 személyre: 
  • 4 kisebb csirke alsó+felsőcomb ((ha nagyobbak, akkor elég a felsőcomb), 
  • 2+1 hagyma, 
  • 3 cikk fokhagyma, 
  • 2 evőkanál olaj, 
  • 1 evőkanál vaj, 
  • 20 dkg morzsolt kukorica, 
  • 20 dkg zöldbab, 
  • 20 dkg sárgarépa, 
  • 20 dkg paprika, 
  • 1 kg paradicsom, 
  • 1,5 dl sör, 
  • 1,5 dl tejföl, 1 mokkáskanál currypor, só, bors.
A 2 hagymát felszeleteljük, a forró olajon üvegesre pároljuk, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát. Rátesszük a combokat, aláöntjük a sört, lefedve 10 percig lassú tűzön forraljuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és készre főzzük. A vajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, majd a többi zöldséget. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a zöldségek elkészültek, belekeverjük a tejfölt, majd az egészet a paradicsomos csirkehúshoz adjuk. Tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: